skip to Main Content
SHARE THISDELEN OPLINKEDIN

Effectieve in-company training Certified Agile Tester

ICT-professionals van Specialisterren volgden in januari en februari de training iSQL Certified Agile Tester (CAT). Deze training geeft testers een gedegen basis om in Agile omgevingen aan de slag te kunnen en bereidt hen voor op hun speciale rol in een Agile project.

Met deze training voor softwaretesters komt Specialisterren tegemoet aan de toenemende populariteit van Agile in softwareontwikkeling. De huidige markt vereist dat organisaties hun informatiesystemen steeds sneller in productie (kunnen) nemen. In een Agile omgeving wordt software in korte cycli opgeleverd waarbij ontwikkeling en testen van software gelijk opgaan.

Leergierig

De training wordt op vijf donderdagen gegeven op kantoor van Specialisterren door Rogier Ammerlaan van Ammerlaan IT Training & Advies en afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Ammerlaan: “Het is leuk om deze cursus bij Specialisterren te geven. De cursisten zijn leergierig, er heerst een prettige en ontspannen sfeer.”

Structuur

“Ik merk wel dat houvast en structuur belangrijk zijn. Soms zijn ze een beetje van hun stuk gebracht omdat iets anders loopt dan verwacht. Ze moeten zich wat meer instellen op continue verandering. Als je daar eenmaal op voorbereid bent dan kun je er beter rekening mee houden.”

Tijdsdruk levert soms spanning op, constateert de cursusleider. “Geef ik hen vijf minuten extra tijd dan halen ze het doel met gemak binnen de oorspronkelijk bedoelde tijd. Niets aan de hand dus. Een kwestie van trainen en daar is tijdens de cursus juist alle tijd voor.”

Praktijktraining

Ammerlaan: “Het voelt goed om deze training te geven omdat de cursisten echt baat hebben bij datgene waarin we trainen: sociale vaardigheden, praktische vaardigheden door middel van hands-on opdrachten en inzicht in theoretische kaders.”

WILT U CONTACT MET SPECIALISTERREN?   CONTACTFORMULIER