skip to Main Content
SHARE THISDELEN OPLINKEDIN

Follow the Money en MaatschapWij oordelen: Specialisterren excelleert

Weten waarom sociaal ondernemer Sjoerd van der Maaden zich 24/7 inzet voor mensen met een vorm van autisme? Bekijk zijn videoportret dat is gemaakt door MaatschapWij en Follow the MoneyMet Specialisterren laat Sjoerd zien dat het onnodig én onverstandig is om mensen met een vorm van autisme buiten de maatschappij te plaatsen.

Specialisterren excelleert als bedrijf dankzij haar werknemers met autisme. Lees het hele interview met Sjoerd op de website van Follow the Money. Liever het artikel lezen op maatschapwij.nu kan natuurlijk ook! Interview en videoportret zijn gezamenlijke producties van de beweging MaatschapWij die zich inzet voor maatschappelijke vernieuwing en Platform voor Onderzoeksjournalistiek Follow the Money.

Economisch rendabel vs. knuffelfactor

Specialisterren streeft bewust naar een economisch rendabele bedrijfsvoering waarbij geen concessies worden gedaan aan de kwaliteit. ‘Je kunt als sociale onderneming wel proberen om de knuffelfactor in te zetten en te zeggen: “We zijn zo leuk, onze mensen hebben het zo hard nodig en we willen graag omzet want dat vertalen we in salaris”, maar dat is geen houdbaar model’, aldus Sjoerd. ‘Het is veel interessanter om te kijken op welke manieren je de talenten van je medewerkers zo kunt inzetten dat je als bedrijf excelleert en dat je medewerkers zich tegelijkertijd gewaardeerd voelen.’

WILT U CONTACT MET SPECIALISTERREN?   CONTACTFORMULIER