skip to Main Content
SHARE THISDELEN OPLINKEDIN

HDI test met maatschappelijke impact

Door de inkoop van testdiensten bij Specialisterren droeg HDI in 2019 bij aan de totstandkoming van vijf banen voor testers met een vorm van autisme.

HDI voorziet wereldwijd in de vraag naar verzekeringsoplosingen op maat voor industriële en commerciële klanten. Voor de ontwikkeling van nieuwe verzekeringsapplicaties in een Mendix omgeving werd in Nederland een betrouwbare en ervaren testpartner gevonden in Specialisterren.

Balans

Specialisterren combineert een kwalitatief goede dienstverlening voor een scherpe prijs met maatschappelijke impact, zegt Stefan Otto, testmanager HDI. “HDI kijkt in haar inkoopbeleid ook naar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarbij is het continu zoeken naar de balans tussen zakelijk en resultaatgericht en investeren in mensen. Specialisterren laat zien dat dit kan samengaan. Het leuke is dat deze impact ook een stapje verder gaat dan bijvoorbeeld elektrische leaseauto’s of groene energie. Dit gaat echt over investeren in mensen!”

Betrouwbare applicaties

Er is zowel geautomatiseerd getest als handmatig en functioneel door Specialisterren. Karin Kruize, IT directeur HDI: “Geautomatiseerd testen geeft ons de mogelijkheid om aanpassingen direct en snel te kunnen doorvoeren. Wij zijn zeer te spreken over de kwaliteit van het testwerk. Er werd goed en degelijk getest en dat heeft mede geresulteerd in betrouwbare applicaties.”

De samenwerking was goed. Stefan Otto: “De flexibiliteit in planning en op- en afschalen en de openheid om met ons mee te denken werkte erg prettig.”

Uitdagend

Testers van Specialisterren testten zowel on site bij HDI in Rotterdam als vanuit de testfactory in Utrecht. ‘Uitdagend’ noemt Stefan het laten werken van testers van Specialisterren bij HDI. “Er is intensief en langdurig goed en prettig samengewerkt met elkaar. Dat vergde in het begin wel een aanpassing van beide kanten. Er is toch een acceptatie en gewenning nodig. Zo was het handig om een rustige werkplek voor de testers te hebben en werkten we soms via video conferencing zodat een tester dan niet de hele dag bij ons op kantoor hoefde te zitten.”

WILT U CONTACT MET SPECIALISTERREN?   CONTACTFORMULIER