skip to Main Content
SHARE THISDELEN OPLINKEDIN

Social Enterprise NL: best practice Impact Verslag Specialisterren

Social Enterprise NL heeft het Social Impact Verslag van Specialisterren uitgeroepen tot best practice. Daar zijn we trots op! Laat je inspireren en bekijk hier ons Social Impact Verslag 2016.

Het Specialisterren Social Impact Verslag 2016 is geheel volgens de principes van de Code Sociale Ondernemingen opgesteld. Als early adaptor heeft Specialisterren geholpen bij het operationeel maken van de Code Sociale Ondernemingen. Sjoerd van der Maaden, oprichter Specialisterren: ‘Specialisterren doet mee met de early adopters omdat een Code Sociale Ondernemingen relevant is. Sociaal ondernemen wordt een modewoord, het is belangrijk om tot een breed gedragen code te komen zodat echte sociaal ondernemers zich kunnen blijven onderscheiden.’

Transparantie

Principe 5 van de Code gaat over Transparantie. Er wordt gevraagd dat een onderneming die de Code onderschrijft transparant is – dat wil zeggen online informatie deelt – over de missie, stakeholder betrokkenheid, de gemeten sociale of ecologische impact, en het financiële beleid. Specialisterren heeft met haar Social Impact Verslag een mooie best practice gerealiseerd op dit gebied, aldus Social Enterprise NL.

Code Sociale Ondernemingen

De Code Sociale Ondernemingen is een initiatief van Social Enterprise NL om meer erkenning en herkenning te bieden aan sociaal ondernemers in Nederland. In de Code, die juni 2017 werd gelanceerd, staan de leidende principes waarmee een sociale onderneming kan laten zien invulling te geven aan sociaal ondernemen. Het Handvat Code Sociale Ondernemingen werd in november 2017 opgesteld.

WILT U CONTACT MET SPECIALISTERREN?   CONTACTFORMULIER