Historie

Het begon allemaal met een zeilreis rond de wereld. Ict-er Sjoerd van der Maaden en zijn gezin met drie puberzonen hadden een geweldige tijd. En als kers op de taart kwam Sjoerd boordevol inspiratie terug. Zijn jongste zoon met een vorm van autisme bleek zich aan boord gedurende dat jaar ontzettend goed te ontwikkelen.

Bij Sjoerd ontstond het idee voor Specialisterren en het bijzonder bedrijfsconcept om mensen met autisme hun kwaliteiten optimaal te laten ontwikkelen. Sjoerd: “Als je stressfactoren wegneemt en een positieve insteek en vertrouwen vooropstelt, komen mensen met speciale behoeften beter tot hun recht.” Een uniek bedrijf gericht op het optimaal benutten van talenten van mensen met autisme was een feit.

Kwaliteiten

Sjoerd: "We richten ons op de sterke kanten van onze medewerkers en zorgen ervoor dat deze optimaal tot hun recht komen. Dat betekent niet pamperen en hen apart zetten, maar de werkplek en -instructies inrichten op de beperking van mensen om zo hun kwaliteiten naar voren te laten komen."

Iedereen anders

Hij waakt ervoor om eendimensionaal te denken over autisme. ''Je kunt niet alle mensen met een vorm van autisme over één kam scheren. Iedereen is weer anders. Het is aan ons als samenleving om uit te zoeken waar mensen goed in zijn en om er iets mee te doen."

Keurslijf

Mensen heb je in alle smaken, autisme of niet, zegt hij. "Juist door het loslaten van vaste denkpatronen die mensen 'zonder' beperking nogal eens hebben - en proberen je in te leven in mensen met een zogenoemde beperking - is het mogelijk om het keurslijf van het reguliere bedrijfsleven en diens eisen los te laten. Waarmee naar mijn idee geen speciaal bedrijf is gecreëerd, maar gewoon een werkplek waar iedereen tot zijn of haar recht komt."

Professioneel testcentrum

In 2010 startte Specialisterren met negen mensen. De verhuizing medio 2015 naar het nieuwe pand aan de Kobaltweg in Utrecht markeerde een volgende stap in onze professionele bedrijfsvoering. Medio 2016 werken er bijna 30 testoperators, testengineers en testanalisten met autisme.

In vijf minuten een beeld van ons bedrijf en onze mensen? Klik hier!

Wilt u contact met Specialisterren?

Contactformulier

Contact

Specialisterren is een stabiele en betrouwbare partner voor al uw softwaretesten. Wilt u contact met Specialisterren? Bekijk onze adres- en contactgegevens of stel een vraag in het contactformulier en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Onze contactgegevens