skip to Main Content
SHARE THISDELEN OPLINKEDIN

Specialisterren werkt aan talentontwikkeling. Alle werkprocessen binnen de onderneming zijn gericht op de capaciteiten en de beperkingen van medewerkers met autisme, met grote nadruk op hun kwaliteiten. Meer over onze resultaten vind je in onze Social Impact Verslagen 20182017 en 2016. In 2018 hebben we de kwalitatieve informatie over de ontwikkeling van onze medewerkers expliciet gemaakt. De conclusie: werken bij Specialisterren is veel meer dan het hebben van een baan.

De kracht van het door Specialisterren ontwikkelde bedrijfsmodel is dat een medewerker met autisme wordt gezien als een mens met talenten. Deze succesvolle aanpak staat beschreven in het handboek ‘Rekening houden met capaciteit en sturen op kwaliteit. Mensen met autisme aan het werk’. Geïnteresseerd in deze uitgave? Stuur ons een email.

Social Return on Investment (SROI)

Specialisterren realiseert een zeer hoge Social Return on Investment (SROI). Elke euro aan Specialisterren levert 1,19 euro op aan maatschappelijk rendement op. Op die manier dragen alle opdrachtgevers van Specialisterren bij aan de besparingen van maatschappelijke kosten en leveren zo hun aandeel aan de participatiemaatschappij. Dit blijkt uit de SROI-rapportage van Specialisterren. Door diensten af te nemen bij Specialisterren sluit een klant zich aan bij een bedrijf dat aantoonbaar voldoet aan de Social Return on Investment.

Wilt u weten wat Specialisterren voor uw bedrijf kan betekenen bij het voldoen aan de social return norm? Neem dan nu contact op met Specialisterren voor een vrijblijvende afspraak.

Partners van Specialisterren

Social Enterprise NL

Social Enterprise NL is het landelijk platform voor maatschappelijke ondernemingen. Specialisterren was een van de eerste ondernemingen die zich aansloot bij Social Enterprise NL.

IN2IT

IN2IT is een coöperatie van sociale ict-bedrijven die mensen met autisme een kans biedt op de arbeidsmarkt. IN2IT helpt haar klanten met innovatieve oplossingen. Specialisterren is partner van IN2IT.

Skillcity

Skillcity is een open business netwerk waaraan ondernemers van middelgrote en kleinere ict-bedrijven deelnemen. Specialisterren is aangesloten bij de Club van 100 van Skillcity.

Stichting DOEN

DOEN is een van de goede doelen van de Nationale Postcode Loterij. DOEN ondersteunt ondernemingen die zich inzetten voor kwetsbare groepen mensen in de Nederlandse samenleving. Specialisterren Academy ontving een donatie van DOEN.

De Normaalste Zaak

Specialisterren is lid van De Normaalste Zaak. De Normaalste Zaak is een netwerk van MKB-ondernemers die het de normaalste zaak vinden dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen deel te nemen aan de arbeidsmarkt.

De Rabobank Foundation

De Rabobank Foundation ondersteunt projecten gericht op duurzame sociaaleconomische participatie en zelfredzaamheid. De Rabobank Foundation heeft Specialisterren ondersteund bij de start van het bedrijf en haar netwerk ingezet voor Specialisterren.

Start Foundation

Start Foundation is een onafhankelijk maatschappelijk investeerder die kansen wil creëren voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt. Start Foundation heeft een lening verstrekt om de start van Specialisterren mogelijk te maken.

Instituut Gak

Instituut Gak verstrekt donaties aan projecten op het gebied van sociale zekerheid en arbeidsmarktbeleid. Instituut Gak heeft een bijdrage verstrekt voor de opleiding van de eerste testers van Specialisterren en een bijdrage geleverd aan onderzoek naar innovatieve maatregelen die de arbeidsproductiviteit van mensen met autisme duurzaam verhogen.

VSBfonds

Het VSBfonds zet zich in voor een samenleving waaraan iedereen actief deelneemt. Het VSBfonds heeft bijgedragen aan de werkplekinrichting van de voormalige vestiging van Specialisterren in Utrecht.

Anton Jurgens Fonds

Het Anton Jurgens Fonds (AJF) ondersteunt initiatieven gericht op kwetsbare groepen binnen de samenleving. AJF heeft Specialisterren begeleid en ondersteund bij haar duurzame inbedding van haar activiteiten.

Laten zien wat onze impact is, doen we vanaf het begin van ons bestaan. Deden we dat voorheen in onze Sociale Jaarverslagen, inmiddels doen we aan gerichte impactmeting: transparant en toegankelijk volgens de Code Sociale Ondernemingen. Lees alles over hoe we onze impact meten in ons Impact Verslag 2018Impact Verslag 2017 en Impact Verslag 2016Sociaal ondernemen betekent naast maatschappelijk verantwoord ook transparant en open ondernemen. Kijk hier voor onze statutenjaarverslag en meerjarenplan.

WILT U CONTACT MET SPECIALISTERREN?   CONTACTFORMULIER