skip to Main Content
SHARE THISDELEN OPLINKEDIN

Specialisterren is bijzonder trots op de erkenning uit het veld. Wij worden gezien als gamechanger. Specialisterren inspireert ondernemend Nederland. Van collega-ondernemer tot premier Mark Rutte: de aanpak van Specialisterren wordt alom geroemd. Specialisterren is toonaangevend als het gaat om duurzaam en sociaal ondernemen. McKinsey noemt Spcialisterren zelfs een Society Changer.

Society Changer 2016

In het McKinsey rapport ‘Scaling the Impact of the Social Enterprise Sector’, dat op 1 november 2016 verscheen, wordt Specialisterren genoemd als een Society Changer. Uit het rapport: ‘Specialisterren is still relatively small, but by proving that autistic workers could master software testing, they made a major contribution to solving part of the labor participation issue.’

Gamechanger 2014

Specialisterren behoort tot de 50 grootse en meest vernieuwende gamechangers van Nederland. Gamechangers zijn Nederlandse bedrijven die de regels van het spel veranderen. Een gamechanger is een vernieuwer die aantoonbaar succes oogst. Management Team zette Specialisterren op de lijst met bedrijven die de status quo uitdagen. Met haar aanpak is Specialisterren een voorbeeld voor andere bedrijven.

Iedereen werk. Iedereen winst

In het boek ‘Iedereen werk. Iedereen winst. Hoe sociale firma’s een inclusieve economie creëren’ van Mark Hillen van Social Enterprise NL is Specialisterren als casus opgenomen. De strekking: sociale bedrijven bieden een oplossing voor het probleem van de lage arbeidsparticipatie van mensen met een arbeidsbeperking. Specialisterren is daarvan een goed voorbeeld.

Minister-president Mark Rutte

Zelfs op regeringsniveau is het werk van Specialisterren bekend. Premier Rutte noemde Specialisterren in zijn Willem Dreeslezing 2013 een goed voorbeeld voor de nieuwe participatiesamenleving. Rutte: “Specialisterren levert drie keer winst op. Voor de ondernemer. Voor deze groep werknemers, die niet alleen een salaris verdienen maar ook groeien in eigenwaarde. En voor de staat en samenleving, want met deze manier van werken is alleen al in 2011 meer dan acht ton bespaard aan professionele begeleiding.”

Bewustwordingscampagne Social Enterprise NL

Als koploper in de groeiende groep van sociaal ondernemers wordt Specialisterren vaak genoemd als inspiratiebron voor andere ondernemingen. In de bewustwordingscampagne van Social Enterprise NL in 2013 maakte heel Nederland kennis met Specialisterren.

Participatie Award 2011

Als meest sociale en innovatie onderneming ontving Specialisterren uit handen van Hare Majesteit Koningin Maxima, toen nog prinses, de Participatie Award 2011. In de categorie werken wordt Specialisterren geprezen om haar innovatieve verdienmodel, duurzaamheid en ondernemerschap. Uit het juryrapport: “Specialisterren is een sociale onderneming, Zij heeft de commerciële en maatschappelijke doelstelling verenigd en verankerd. De medewerkers krijgen een arbeidscontract van minimaal 24 uur en zijn daarmee belastingbetaler. Specialisterren presenteert de onderneming als bedrijf met de beste testers. Waarom? Omdat de mensen die er werken de beste in hun soort zijn. Deze sociale firma is duurzaam door het verdienmodel en haar ondernemerschap.”

Nominatie Computable Awards 2015, 2012, 2011, 2010

Specialisterren is vaak genomineerd voor de Computable Award. Inmiddels al vier maal, onder andere in de categorie Meest maatschappelijk verantwoorde ict-onderneming van het jaar (2011, 2012) en ict-detacheerder van het jaar (2010). Uit een van de juryrapporten: “Social return wordt een steeds belangrijker begrip. Er zijn maar weinig bedrijven die social return integraal deel van hun primaire proces hebben gemaakt. Specialisterren is zo’n bedrijf.” (2012).

In 2015 werd Specialisterren voor de vierde maal genomineerd voor een Computable Award. Ditmaal in de categorie Partnerproject van het jaar. Samen met Team51 en Infiinitas Learning is gewerkt aan het testen van educatieve apps. Daar zijn we best een beetje trots op, want het gaat hier om een van dé belangrijkste ict-prijzen van Nederland.

Goed doel

Specialisterren Academy is door softwarebedrijf Infi gekozen als goed doel. Van de jaarwinst over 2011 gaat 0.7 procent naar ANBI Stichting Specialisterren Academy.

WILT U CONTACT MET SPECIALISTERREN?   CONTACTFORMULIER