Wat is een Social Enterprise?

Social enterprises ondernemen vanuit een drive om goed te doen voor de wereld. De passie van Specialisterren is de samenleving duurzamer en rechtvaardiger maken. Ons maatschappelijk doel is banen creëren voor mensen met een vorm van autisme. Lees alles over onze impact in onze Social Impact Verslagen 2017 of  2016.

 

Sociaal ondernemers zoeken innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Dat is precies wat Specialisterren doet. Social Enterprise NL legt in een kort filmpje precies uit wat een social enterprise is; op 2.47 minuut vertelt Sjoerd van der Maaden wat de kracht van Specialisterren is.

Gezonde bedrijfsvoering

Het realiseren van dit sociaal doel kan niet zonder een financieel gezonde bedrijfsvoering. Een social enterprise is sociaal in haar bedrijfsvoering en financieel zelfvoorzienend. Sterker nog, wij vinden dat commercieel succesvol zijn en sociaal ondernemerschap voorwaarden zijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen plusplus.

Innovatieve oplossingen

Specialisterren zoekt innovatieve oplossingen en wil anderen inspireren. Winst creëren voor iedereen staat bij ons voorop: voor de medewerker een baan en meer geluk, voor de klant een uitmuntende dienst en voor de samenleving maatschappelijke impact en besparing op sociale uitgaven.

Impact boven winst

Specialisterren bewijst dat sociaal ondernemen een reële optie is. In tegenstelling tot gewone ondernemingen - die vaak ook maatschappelijk verantwoord ondernemen - neemt Specialisterren genoegen met minder economische winst. De beschikbare financiële winst wordt aangewend voor een groter maatschappelijk rendement. Kortom, impact first!

 

 

 

 

Wilt u contact met Specialisterren?

Contactformulier

Nieuws

"Een topteam van 25 autisten." Wie zegt ons dat na? In het tijdschrift NL Werkt (november 2015) maken werkgevers kennis met ons bijzondere bedrijf.

De laatste nieuwtjes van Specialisterren